A győztes tortát Lakatos Pál, a szigetszentmiklósi Levendula és Kert Cukrászda mestere készítette.
A torta mandulalisztes, sós karamellás, kakaóbab-töretes, akácmézes, tejcsokoládés, és nevében a spicces a fügezselé bortartalmára utal. A készítés technológiája során nem marad alkohol a süteményben, így gyermekek is bátran fogyaszthatják – hangsúlyozta a szakmai zsűri elnöke.
Az ország cukormentes tortája a Kikelet lett, Lawal Papp Zsófia makói cukrász alkotása.
A tortát készítője egy csepp fekete tea köré álmodta meg, áfonyával és levendulával alakítva ki az összhangot, melyet a vaníliás fehércsokoládé mousse és a gabonaliszt nélkül készült, mandulás, citromos piskóta tesz teljessé.
A budapesti Szent István-napi ünnepségsorozat idején, augusztus 19-től a Magyar Ízek Utcájában lehet megkóstolni az ország tortáját, valamint országszerte több cukrászdában. Az idei év végétől lesznek nyilvánosak a receptek, addig az ipartestület tagjai készíthetik csak el a tortákat.
(SzK)