Búcsú Schmidt Mátyástól 

2021-09-17 | Budaörs
Az alábbi sorokkal a Budaörsi Német Nemzetiségi Önkormányzat tagjai és a Heimatmuseum munkatársai búcsúznak Budaörs szülöttjétől, városunk díszpolgárától.

Drága kedves barátunk, Matthias 2021. szeptember 13-án örökre lehunyta szemét.

Schmidt Mátyás számunkra egy szeretett családtag volt és egy ’híd’ az elűzött és az itt maradott budaörsi németek között. Halálával egy olyan kedves barátot veszítettünk el, aki kulturális értékeink megmentésén dolgozott és aki ezek feldolgozásához, megőrzéséhez fáradhatatlan munkájával a feltételeket is megteremtette.

Elődeink történelmi teljesítménye és kulturális tevékenysége népük és Magyarország számára ösztönzőleg kell, hogy hasson ránk és fiataljainkra, tiszteletet kell, hogy ébresszen bennünk apáink és ősapáink iránt, akikre örökké büszkék lehetünk, idézte Matthias a Szülőföldünk Budaörs könyvben kedves barátja szavait. Neked, drága Matthias, szívügyed volt szeretett régi hazád, a régi Budaörs. Munkádat szeretnénk folytatni és Budaörs sváb kulturális értékeit ápolni, megtartani. A Hazai föld című vers soraival szeretnénk tisztelettel búcsúzni Tőled:

Most újra elmegyek,

Vándorútra kelek

Hazai földdel a szívem felett

És bekopogok azon a kapun

Ahol az örök hazát

Megtalálom

(Pfundt Gy.: Hazai föld)

Drága Barátunk Matthias hiányozni fog nekünk, imádkozunk Érte és őszinte részvétünket fejezzük ki tisztelt Családja felé is.

Dr. Gajdos-Frank Katalin, Jakob Bleyer Heimatmuseum Budaörs

Megosztás