ÉDES MOSTOHA hamarosan

2019-10-01 | Budaörs
Endrődi Ágnes budaörsi színművésszel, aki a hamarosan bemutatásra kerülő színdarab "édes mostohája", még nyár végén beszélgettem. Mivel közeledik a bemutató a Budaörsi Latinovits Színházban, most olvashatják az interjút.

1. Hogy telt a nyár, hány fellépése volt a Múzsák Társulatának, merre jártatok?
Ez a nyár is változatosan, sok előadással telt. Legújabb zenés mese-előadásunkkal, a Keszekusza varázspálcájával sok meghívást kaptunk, különböző nyári fesztiválokra. A Kisvárdai várszínházban is jártunk a Két Lotti előadással, és a Fehérvárcsurgói Kastély nyári előadás-sorozatának része volt a Legyetek jók, ha tudtok! produkciónk. Az idei évben sem maradt el a gyermekek számára meghirdetett nyári táborunk, ahol közel 30 gyermek vett részt. Csodás hét volt ez, ahol végre mindenre jutott idő. Sok-sok játéktól, zenétől, énektől volt hangos egy hétig a PostArt, mely otthont nyújtott nekünk – de sokat kézműveskedtünk, barátkoztunk, és a hetet egy szép előadással zártuk, melybe bárki bepillantást nyerhetett…

2. Mire készültök az őszi évadban, mi lesz a következő bemutatótok?
Sok előkészülettel is telt a nyár, hiszen október közepén mutatjuk be legújabb produkciónkat a Budaörsi Latinovits Színházzal közösen, Lakner Artúr: Édes Mostoha című előadását, mely régi nagy álom volt számomra. Boldog vagyok, hogy teljesülhet. Gyermekkorom nagy élménye volt a Lakner bácsi gyermekszínházában látott előadás. Azóta pedig nem játszották ezt az előadást sehol… Pedig témáját tekintve egy csodálatos történetet dolgoz fel a darab és azt hiszem, minden korosztálynak nagyszerű kikapcsolódást ígérő előadást nyújt majd, érdemes lesz eljönni rá.

3. Hol és mikor lesz a premier?
A nyilvános főpróba okt. 11-én 11.00-kor lesz, ezután okt. 14-én hétfőn 11.00, 15.00-kor , majd a bemutató előadás: október 19-én 18.00-kor lesz a Budaörsi Latinovits Színházban. Az előadást Szemán Béla rendezi , Bóbis László koreografálja, Lökös Ildikó a dramaturg.  Ifj. Straub Dezső a dalok szerzője.

Az előadást a Múzsák társulat színészei biztosítják. A főbb szerepekben: Tóth Sándor, Amrus Asma, Gyurity István, Hajmási Dávid, Bánfi Kata, Tövispataki Bea és jómagam , valamint nem utolsósorban 25 gyermek vesz részt a produkcióban, ami tőlünk lassan megszokott…

4. Mely darabokat játszátok tovább ebben az évben is?
A Múzsák további koprodukciós előadásai : A Két Lotti, valamint a Legyetek jók, ha tudtok! is megtekinthető még az évben a Budaörsi Színházban.
Az idei évben továbbá a Váci Dunakanyar Színházzal együttműködve egy újabb családi produkció létrehozásán is dolgozunk már párhuzamosan, mely az Alíz Csodaországban c. mesemusical lesz! Ennek bemutatója március 28-án a Váci Dunakanyar Színházban lesz, melyre szintén szeretettel várunk minden érdeklődőt!

Kiváncsian várjuk az újabb vidám, családi produkciót és sok sikert kívánunk a társulat minden tagjának!
Szk

(Kép: BLSZ)

Megosztás