Egy eltűnt mappa nyomában

2020-08-04 | Közélet
Öt órán belül elfogták a budakeszi rendőrök azt a férfit, aki lecsapott egy áruház kasszasorán talált, magányos mappára. A kék irattartó nem rejtett értékeket, tulajdonosa számára fontos iratokat azonban igen.

Ám ezt nem sejtette az a férfi, aki egy budakeszi áruház pénztárainál meglátta a magára hagyott mappát. Annak reményében vette magához, hogy értékes, vagy értékesíthető valami lesz benne. Hóna alatt a mappával kilépett az üzletből, társával autóba ültek, majd elhajtottak.

A rendőrök a kamerafelvételek alapján hamar kiderítették, hogy hová, néhány órával később már személyesen faggatták a 20 éves férfit, akiről azt is megállapították, hogy a Budapest Környéki Törvényszék Büntetés-végrehajtási Csoportja körözi, mivel megszökött az Aszódi Javítóintézetből.

Sz. Dávid beismerte a lopást, elmondása szerint elszámolta magát, az irattartóban iratok voltak, amelyeknek semmilyen hasznát nem látta, ezért egy bokorba dobva megszabadult zsákmányától. A mappa a benne lévő iratokkal együtt hiánytalanul meglett.

Az Aszódi javítóintézetbe visszavitt Sz. Dávid ellen lopás vétségének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás a Budaörsi Rendőrkapitányságon.

PMRFK Sajtóosztálya

Megosztás