Emil és a detektívek - új családi musical színházunkban

2021-09-27 | Budaörs
Emilt a mamája az istenhátamögötti kisvárosból, ahol élnek, elküldi a rokonokhoz Berlinbe, világot látni. Ad vele némi pénzt, nem sokat, de eleget ahhoz, hogy fájjon, ha ellopják – és el is lopják, már a vonatúton, egy bácsi a kupéból. Bemutató: október 2.

Emil tudja, hogy ő a tolvaj – de annál kevesebb, vagy inkább több esze van, semhogy rendőrért kiáltson, maga ered tehát a tolvaj nyomába a nagyváros labirintusában. Vándorlása során segítőtársakra talál néhány hasonló korú berlini kölök személyében, aztán addig hajkurásszák a tolvajt, míg végül az kénytelen lesz feladni és rendőrkézre kerülni – ahol kiderül róla, hogy nem Emil pénzének lenyúlásával kezdte a bűnözői pályafutását, hanem nagypályás bankrabló őkelme. Így aztán Emil nem csak a saját pénzét kapja vissza, de még ezer márka jutalmat is bezsebelhet.

Vagyis: tanuljunk meg önmagunkban és a magunkszőrűekben bízni, másban, tehát a Rendőrségben, alias Államban; illetve a felnőttekben alias Társadalomban nem érdemes, ők legfeljebb happy end esetén bukkannak elő, jutalmat osztani. Mindezt 1928-ban, öt évvel a Weimari Köztársaság végleges, azóta is tartó bukása után. Lehet, hogy Kästner tudott valamit?

Bemutató: 2021. október 2.
További előadások: október 4., 20.

Szereposztás
Író BREGYÁN PÉTER
Emil Böröndi Bence
Keménykalapos / Főorvos Ilyés Róbert
Kalapocska Páder Petra
Kis Kedd / Ápolónő 1 Palugyai Sári m.v.
Anya / Ápolónő 2 Szőts Orsi
Bankigazgató / Adjunktus Chován Gábor
Professzor Fröhlich Kristóf
Gusztáv / Medikus Vrabecz Botond m.v.
Mittenzwey 1 papp csaba m.v. / Mészáros Attila m.v.
Mittenzwey 2 Durugy Tamás m.v.
Krummbiegel Jiling Ottó m.v.
Traugott Berek Milán m.v.
Gerold Józsa Bence m.v.
Petzold Sándor Lajos m.v.
Brunnot Bágyi Márton m.v.

Közreműködnek a Nemes Nagy Ágnes Művészeti Szakgimnázium (NNÁ) és a Keleti István Alapfokú Művészeti Iskola és Művészeti Szakgimnázium (KIMI) hallgatói.

Megosztás