"Gyopárként sziklás bérceken "gálaest a csángó magyarokért

2020-03-10 | Budaörs
A Budaörsi I. számú Iskola  adott otthont február 29-én annak a farsangzáró jótékonysági estnek és táncháznak, melyet a pusztinai fiatalok támogatására rendeztek meg.  

 

A jótékonysági estet a segesvári Kikerics Kulturális Egyesülettel társszervezésben, a Szülők Háza Alapítvány “Tegyél jót” programjának a támogatásával a Pusztinai Magyarok Háza Alapítvány szárnyai alatt nevelkedő fiatalok támogatására hozta létre a Horizont Lions Klub a GasztroBroker rendezvény szervezéssel közösen.
Célunk egy sikeres rendezvény lebonyolításán keresztül az elszigeteltségben élő Csángók támogatása identitásuk, magyarságuk megtartásában és erősítésében.” hangozott el a köszöntőben.

Mit is kell tudnunk a Lions Clubról?

A Lions Clubok Nemzetközi Szövetségét, a Lions Clubs Internationalt Melvin Jones alapította 1917-ben az Egyesült Államokban. A jó szolgálat nemes eszméjének teljesítése eredményezte, hogy a Lions mozgalom ma 206 országban van jelen, 46 000 klubban mintegy 1,35 millió tagja van, és a világ legnagyobb klub alapon szerveződő jószolgálati szervezete. A Lions egyben az egyik leghatékonyabban működő jótékonysági szervezet, hiszen célunk, hogy maradéktalanul teljesítjük küldetésünket.

A Lionok jelszava: We Serve. Azaz: Szolgálunk

Fellépők voltak: Pusztinai Magyar Ház Hagyomány Őrző csoport, Segesvári Kikerics néptáncegyüttes
A zenét Bartis Zoltán „Kicsi” és zenekara szolgáltatta
Az est díszvendége: Nyisztor Ilona népdalénekes, népdalgyűjtő, a Csángó Kultúráért Díj birtokosa volt.
A rendezvény fővédnökei:  Boronkay Gusztáv a Magyarországi Lions Clubok Szövetségének Kormányzója – Dévai Nagy Kamilla Liszt Ferenc Díjas előadóművész, Érdemes Művész – Dr. Kemény Dénes olimpiai és világbajnok vízilabdázó

Az esten fellépő tánc –csoportok, nagyszerű tánc és ének tudásukról adtak tanúságot, elkápráztatva a meghívott vendégsereget, akik szinte szűnni nem akaró tapssal jutalmazták a fellépőket

A Lions Club fővédnöke Boronkay Gusztáv  a Magyarországi Lions Clubok Szövetségének Kormányzója  a csodálatos műsort követően egy lezárt borítékban 550.000 Ft-ot adott át Nyisztor Ilonának hogy azt jószolgálati célra használják fel csángó a  magyarság javára.

A szervezés is kitett magáért, a szünetben büfével várta a fellépőket és a vendégeket egyaránt. Majd az estet táncház zárta, mindenki kedvére rophatta egészen záróráig.

Major Edit

Megosztás