Az utcákon rohad a zöld hulladék Budaörsön

2021-06-09 | Budaörs
Elképesztő mennyiségű zöld zsák parkol Budaörs utcáin. Úgy tűnik hónapok óta nem viszik el a zöld hulladékot, miközben a kommunális hulladék szállítás  zavartalan.

” A fűvel, ággal, nyesedékkel teli zsákokban  hosszú ideje rohad a szemét. Az ügy már egészen a magaslatokba csap többek között a 24.hu  is  foglalkozott  a problémával. Wittinghofff Tamás polgármester ultimátumot adott az érdi cégnek,  hogy rendelje meg a budaörsi településfenntartó vállalattól a zöld hulladék elszállítását. Amíg ez a megrendelés nem történik meg Budaörs jogilag nem cselekedhet. Ha meg van a megrendelés itt helyben meg fogják oldani a hulladék elszállítást.

Az ÉTH nevű érdi illetékességű vállalat szerint Budaörsön több zöld hulladék termelődik, mint amennyit a cég kapacitása elbír. Csókai Viktor ügyvezető jelezte Budaörs felé, hogy el tudják vinni a zöld zsákokat, de az akkora deficitet termelne az ÉTH- nak, amit nem tudnak vállalni, csak akkor ha   Budaörs megfinanszírozza a többlet szemét elszállításával járó többletköltségeket.”

Reméljük hogy a zöld hulladék elszállítása mielőbb megoldódik, és az ügyben kialakuló fejleményekről   tájékoztatni fogjuk kedves olvasóinkat.

 

Forrás 24.hu

Major Edit

Megosztás