Jótékonycélú koncert, adománygyűjtés és vásár

2022-11-21 | Budaörs
A tiszakeresztúri (Kárpátalja) testvériskola javára, határon túli gyerekeknek és budaörsi rászoruló családok részére gyűjt adományokat a budaörsi katolikus egyházközség és Caritas szervezete.

Pénteken (november 25) este fél 5 órától a Mindszenty iskola és a Leopold Mozart Zeneiskola közös jótékonysági koncertet ad a katolikus templomban a tiszakeresztúri (Kárpátalja) testvériskola javára.

A koncert ingyenes, ugyanakkor köszönettel fogadnak pénzbeli adományokat, amelyekkel a hallgatóság a nehéz helyzetben levő kárpátaljai iskolát támogathatja.
Szó szerint: minden fillér számít!

A Mindszenty Iskola honlapjáról: „Iskolánkban 2009-ben a szülők kezdeményezésére testvériskolai kapcsolatot hoztunk létre Kárpátalján a Tiszakeresztúri Általános Iskolával. A szempont az volt, hogy határon túli magyarok által lakott területen, magyar iskola legyen a testvériskolánk. Az igazgatónő, Dobsa Aranka megkeresésünkre azonnal igent mondott.

Tiszakeresztúr Kárpátalján, a Nagyszőlősi járásban található, Nagyszőlőstől 15 km- re. Lakossága 90%- ban ma is magyar. A falu lakossága zömében református vallású, de római és görög katolikusok is lakják.
Elsőként 2009-ben látogattak el hozzánk. Ez az első találkozás kiválóan sikerült, akkor írta alá a két iskola igazgatója a testvériskolai megállapodást.
Azóta látogatások évről évre megismétlődnek. Egyik évben ők jönnek hozzánk, következő évben pedig a mi tanulóink látogatnak el hozzájuk.
… ha a két iskola között nem lenne a testvériskolai kapcsolat, mindannyian szegényebbek lennénk.”

Tárgyi adományok gyűjtése gyermekek részére a katolikus templomban

A plébánia hirdetése: „A határon túli magyar gyermekeknek (óvodások, iskolások számára) idén is gyűjtünk advent első felében ajándékokat karácsonyra. Örömmel fogadunk jó állapotú kisebb játékot, könyvet, mesekönyvet, tisztálkodási szert, társasjátékot, kisebb ajándékcsomagokat, édességet. A gyűjtés december 4. (vasárnapig) tart. Előre is köszönjük a kedves testvérek felajánlásait, amelyeket a templomban a szokott módon, a ritkábban használt, jobb oldali gyóntatószék előtt helyezhetnek el.”
(A templom a misék előtt és után is nyitva van rövidebb ideig.)

Mikulás-kiállítás a BKCS és a budaörsi Caritas szervezésében december 4-én

Ide kiállítóként és vásárlóként is mehetünk!

A Budaörsi Kolping Család hirdetése: „Idén is megrendezésre kerül a hagyományos Mikulás-napi Kolping jótékonysági kiállítás december 4-én, vasárnap reggel 8 órától 13 óráig, a Mindszenty iskola aulájában.
A kiállítás karitatív jellegű, a résztvevők felajánlásaikkal az egyházközség rászorultjainak karácsonyát támogatják. A kiállítás ideje alatt büfé is működik a felajánlott adományokkal, mellyel szintén a karitászt támogatjuk.
A kiállítók jelentkezését november 30-ig várják a szervezők az alábbi telefonszámokon: 06/23-440-802 vagy a 06-30 620 5126.
Mindenkit szeretettel várunk a kiállításon és vásáron!”

SzK

Megosztás