Miért nem szól a buszsofőr?

2020-07-20 | Budaörs
Talán nem tartják fontosnak vagy a konfliktusokat akarják elkerülni? Vagy nem kaptak egyértelmű utasítást? Mindenesetre rendszeresen felengedik a maszk nélküli utasokat is a járművekre.

Pedig még nincs vége a járványnak, a július 20-i, mai hivatalos adatok szerint:
„6 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 4339 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Nincs újabb elhunyt, így az elhunytak száma változatlanul 596 fő, 3232-en pedig már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma 511 fő. Az aktív fertőzöttek 36%-a, az elhunytak 60%-a, a gyógyultak 45%-a budapesti. 83 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 5-en vannak lélegeztetőgépen.

A járvány továbbra is jelen van és több országban erősen terjed, ezért a járványügyi készültség továbbra is érvényben van. Ezért léptek életbe a beutazási korlátozások, amelyek célja, hogy megakadályozzuk a fertőzés külföldről történő behurcolását és a járvány magyarországi fellángolását. A beutazási korlátozások bevezése óta a hatósági házi karanténban lévők száma is nő, jelenleg 5710 embernél van érvényben.

Az általános szabályok változatlanok: továbbra is viselni kell a maszkot az üzletekben, a tömegközlekedésben és továbbra sem tartható 500 fő feletti zenés, táncos rendezvény.” (Forrás: koronavirus.gov.hu)

Nálunk is elképzelhető lenne a szörnyű franciaországi eset, amelynek egy buszsofőr esett áldozatául éppen a maszkviselésre való felszólítás miatt? (Július 10-én meghalt a vasárnap este a délnyugat-franciaországi Bayonne városában agyhalottra vert buszsofőr. A férfit azért támadta meg egy társaság, mert nem engedte, hogy maszk és jegy nélkül szálljanak fel.)

Segítsünk a sofőröknek mi, utasok, hiszen mindannyiunk érdeke! Mi is tegyük szóvá, ha ilyen utassal találkozunk! Másképp ez nem megy…
SzK

Megosztás