Park és csónakázótó is lett volna

2024-05-09 | Közélet
Már 2014. januárjában elkészült a Budaörsi Polgármesteri Hivatal megbízásából egy szabályozási terv a Budafoki utca és a Hársfa utca által határolt területre. Van, ami megvalósult (I. Iskola), van, amiből semmi sem lett: park, liget, sportpálya, tó... Néhány részletet felidézünk - érdemes átolvasni.

Biztosan emlékszünk még rá, hogy az un. Solaris-projekt meghiúsult, helyette egy nagy gödör tátongott évekig az I. Iskola és a Szerviz út között – a Budafoki utca lakóinak pedig repedezett a házuk… A gödröt végül be kellett temetni, most pedig, tudomásom szerint, ez a terület egy bank tulajdonában van. De mi lesz az azóta is üres területtel? Ez mégiscsak a mi városunk része!

Lett volna liget, tó, szervizút az Egér útig – ezek közül egyiket sem tudná Budaörs önállóan megvalósítani? (Csak nézzük meg Törökbálint új parkját tóval együtt…)

De térjünk vissza a 10 évvel ezelőtti tervek mentén a Hársfa utca és Budafoki utca tájékára.

 

Ezek szerint épült volna egy fedett kézilabdapálya.

Látjuk, már akkor probléma volt a „magas burkolt felületek aránya”, pedig ez kertvárosias övezet. Azóta javult vagy romlott a helyzet Budaörsön?

Ideje lenne ezt az elfeledett tervet újra elővenni és, amit csak lehetséges, megvalósítani belőle, akár új ötletekkel gazdagítva – mindenki hasznára.

SzK

Megosztás