Fõzõverseny, kakasszépségverseny Pilisszentivánon

2019-05-02 | Közélet
Az idõ szép lassan elmossa az emlékezést, a hajdan volt május elsejék  virág özönös, színes léggömbös, hangszórókból bömbölõ szónoklatokkal kísért felvonulások kora véget ért.

 Pár évvel ezelõtt az MSZP budaörsi szervezete még rendezett bográcsozó összejövetelt a Pihenõ parkban, de ahogy tapasztaltuk már ennek is vége, mint ahogy sok minden másak is. A városatyák most is behunyták szemüket, becsukták fülüket és nem ünnepeltek nem rendeztek még egy kellemes majálist sem a városban. A budaörsi Fúvósoktól azonban egy hajnali zenés ébresztõ megadta volna az ünnep hangulatát.

Van helyette más lehetõség, ugyan nem a város rendezésében,de  jön majd a Budaörs Fesztivál, lesz tehát felhajtás, sok programmal csak gyõzzük mind meglátogatni.

Az idei 2019-es május elsején a Gazdakör vendégeként Pilisszentivánon jártunk, ahol a helyiek kezdeményezésére fõzõversenyt rendeztek, ami vetélkedésbe a Gazdakör is benevezett. Pilisszentiván nem messze Budaörstöl kb. 17 km-re egy kedves település a pilisi hegyek ölelésében.

Az idõjárás kedvezett a szabadtéri programoknak, a Sportpályán megrendezett összejövetel vendégei asztaloknál és fedett sátrak alatt várták a finom ebédet, melyet a térség gazdái fõzõverseny keretében állítottak össze és várták a zsûri eredményhirdetését. A legnagyobb elismerés természetesen az volt, hogy mindenki megelégedve fogyasztotta el a kakaspörköltet pálinka és bor kíséretében. Így aztán a hangulat dél körül már emelkedni kezdett és mire délután három órakor megtörtént az eredményhirdetés mindenki rózsaszínûben látta a világot még az is, aki lemaradt az elsõ helyekrõl.

Ebéd elõtt, kakasszépségversenyt is rendeztek a helybéli gazdák állatállományából. Gyönyörû tarka tollú kakasok vonultak fel a zsûri elõtt, majd ott is megtörtént az eredményhirdetés, Igy aztán a nyertes kakas tovább elõnyt élvezve kakaskodhat a baromfiudvarban.

Délután színes, remekül koreografált mûsor vette kezdetét, énekesek, táncosok színes kavalkádja lepte el a színpadot. A kellemes idõ kitartott egészen késõ délutánig a tömeg lassan távozni kezdett élményekkel gazdagodva 2019.május elsején.

 

Major Edit

Fotó:wein

 

 

 

Megosztás