Havazásra kell készülni a hétvégén - napközben is mínusz fokok lesznek

2019-01-04 | Közélet
Hidegre és havazásra kell készülni a hétvégén, néhol napközben is mínuszok lesznek, hófúvás is várható - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú elõrejelzésébõl.

Pénteken kezdetben csak helyenként alakulhatnak ki hózáporok, majd a késõ délutáni óráktól nyugat felõl egyre többfelé havazás kezdõdik. A szél a Dunántúlon erõs, idõnként viharos lesz, délutántól mérséklõdik jelentõsen a légmozgás. A hõmérséklet hajnalban általában mínusz 8 és mínusz 3 fok között alakul, de néhol ennél hidegebb is lehet. A nappali maximumok mínusz 3 és plusz 1 fok között alakulnak.

Szombaton sokfelé várható havazás, fõként nyugaton havas esõ, esõ is eshet. Kezdetben idõnként élénkül meg a szél, amely délután a Dunántúlon megerõsödik. A legalacsonyabb hõmérséklet mínusz 8 és mínusz 3, a legmagasabb hõmérséklet mínusz 3 és plusz 4 fok között alakul.

Vasárnap elszórtan valószínû kisebb havazás, hózápor. A szél megerõsödik, fõként a Dunántúlon viharossá fokozódik, ezért helyenként hófúvásra is számítani lehet. A leghidegebb órákban mínusz 4 és plusz 2, napközben mínusz 3 és plusz 2 fok között alakul a hõmérséklet – olvasható az elõrejelzésben.

MTI
w

Megosztás