Aktiválták a szupertraffik új, gyilkos funkcióját

2019-06-14 | Magazin
Jó néhány évvel ezelõtt telepítették a VÉDA Közúti Intelligens Kamerahálózatot, amely több szabálysértés dokumentálására is alkalmas. Bekapcsoltak egy új funkciót.

Egy hivatalos megkeresésbõl kiderült: a rendszert már élesben is alkalmazzák arra, hogy kiszûrjék azt a szabálysértõt, aki nem használja a biztonsági övét.

A hatóság a Jogmagazin.hu-nak küldött levelében kiemelte, hogy a funkciók alkalmazása során nem a számosság, hanem a minõség az elsõdleges szempont. A tesztek során több tízezer jármû elhaladása során több száz esetben készült dokumentáció, amelyek kiértékelése az eljárásra illetékes hatóságok bevonásával történt meg. Arról nincs adat, hogy a tesztidõszakban hány szabálysértés történt.

A biztonsági öv használatának elmulasztásáról készülõ képi dokumentáció nemcsak automatizált módon kerül kiértékelésre, hanem minden esetben az eljárás lefolytatására illetékes hatóság is értékeli, így a lefolytatott eljárásban a jogsértés ténye 100 százalékosan bizonyítható.

Aki biztonsági öv nélkül közlekedik, lakott területen belül 10 ezer, lakott területen kívül 15 ezer, míg autópályán 20 ezer forintos bírságot kaphat.

vezess.hu
w

Megosztás