Bakui gyõzelmével csoportja élén a magyar labdarúgó válogatott

2019-06-09 | Magazin
A magyar labdarúgó-válogatott Azerbajdzsánban aratott 3-1-es sikerével csoportja élére ugrott az Európa-bajnoki selejtezõsorozatban. Az E csoportban így most a magyaroknak és a világbajnoki ezüstérmes horvátoknak hat pontjuk van

 Marco Rossi szövetségi kapitány együttesének elsõ két gólját a középhátvéd Willi Orbán szerezte, majd Mahir Madatov ugyan szépített a 70. percben, de a válogatottban most bemutatkozó Holman Dávid egy perccel késõbb eldöntötte a három pont sorsát.

    I. félidõ:

    18. perc: a Dzsudzsák buktatásáért megítélt szabadrúgást maga a sértett végezte el a jobb oldalról, a beívelt labdát pedig a hosszú oldalon érkezõ Orbán fejelte közelrõl az azeri kapu jobb oldalába (0-1).

    II. félidõ:

    53. perc: Dzsudzsák szögletét Szalai fejelte kapura az ötösrõl, Agajev védett, de a kipattanót Baráth a kapu felé kotorta, Orbán pedig szinte a gólvonalról passzolt a hálóba (0-2).

    70. perc: a csereként beállt Ramazanov kapott jó kiugratást a bal oldalon, kapura lõtt, lövését Gulácsi a túloldalra ütötte, ott azonban üresen érkezett Madatov, és a hálóba passzolt (1-2).

    71. perc: Kleinheisler gurította a labdát az üresen érkezõ Holman elé az azeri tizenhatos jobb sarkánál, a válogatottban most bemutatkozó játékos pedig a rövid felsõ sarokba lõtte azt (1-3). 

A hajrában a legnagyobb izgalmat az okozta, hogy Marco Rossit a holland játékvezetõ a 87. percben felküldte a lelátóra, gól azonban már nem született, a magyarok pedig megérdemelten vitték el a három pontot a bakui Bakcell Arénából.

mti
w

Megosztás