Sunny alias Sanyi

2020-09-30 | Budaörs
Újabb kutyáról kaptunk ajánlatot az állatvédőktől. A leírás és a fotók alapján Sunny egy nagyon ragaszkodó, szeretetreméltó kedvence lenne a gazdájának.

Közepes termetű, rövid, barna szőrű, gyönyörű felépítésű, széles szájú, elbűvölő arcú szuperkutya. Első ránézésre semmi extra, csak látni rajta, hogy majd megőrül a rács mögött azért, hogy szóljunk hozzá, megsimogassuk, törődjünk már végre vele. Hipp-hopp és már le is vette a látogatót a lábáról. Nem kellett sok hozzá, csak fél perc a kennel előtt és máris indulnának, hogy ezt a nem túl nagy, rettentően barátságos és hízelgő kutyát kikérjék egy séta erejéig. És Sanyi senkit nem ver át. Ő tényleg ilyen. Az persze nem látszik kívülről, hogy közepes méretű teste szinte csak acélos izmokból áll. Irtó lendületes jószág. Ő az, aki akár egyórás séta után is úgy száguld be a kennelek között, hogy szinte hason fekve kúszik, ahogy a sétáltatót húzza maga után, mint egy vizisíelőt.

Sanyi egyébként emberimádó. Egyértelműen. Tulajdonképpen egész nap bírná, hogy vakarásszák, simogassák, szeretgessék. Nem hiszem, hogy eljönne az a pillanat, amikor feláll és odébb sétál azzal a jelzéssel, hogy most már másszon ki mindenki az aurájából, mert a pihentető magányra vágyna.

Sajnos ez a vonzalom csak az emberszabásúakhoz köti, de amennyiben több lábad van kettőnél, akkor Sanyi nagy valószínűséggel zsákmánynak tekint. Ez egy nagyon rossz beidegződés nála. Ifjú és fogékony korában nem sikerült neki korlátokat szabni, így valószínűleg a világot két halmazra osztja: az egyikben vannak az emberek és ő, a másikban mindenki más. Egy határozott, következetes és őt nagyon szerető gazdira vár a feladat, hogy Sanyi fejében átkattintsa azt a kapcsolót, ami a világnak effajta megosztását irányítja.

Nagyon intelligens, értelmes kutya, ha megtalálja azt a gazdit, aki az energiáit mederbe tereli, intellektuálisan is lefárasztja és képes korlátozni a vehemens természetét, akkor hihetetlen dolgokra lesz képes. Mi már nagyon várjuk, hogy eljöjjön érte, mert őt különösen megviseli a bezártság.

További képeket és információkat a Budaörsi Állatmenhely honlapján lehet találni. Személyesen vagy telefonon lehet érdeklődni a menhelyen vagy a 06-70/601-6700 telefonszámon.

Fekete Adrienn

Megosztás