Új bemutatóra készül a Latinovits Színház

2022-11-15 | Budaörs
Már javában folynak az Eprésző kislány próbái a Latinovits Színházban.Bemutató December 17-én lesz.

 

Latinovits Színház sajtóközleménye:

Örömmel adjuk hírül, hogy már javában zajlanak Az eprésző kislány próbái a Budaörsi Latinovits Színházban!Varsányi Anna színdarabját Alföldi Róbert viszi színre a budaörsi társulat színészeivel, Bohoczki Sárával, Takács Katalinnal, Mertz Tiborral, Chován Gáborral, Hartai Petrával, Szőts Orsival, Fröhlich Kristóffal és Ilyés Róberttel.

A  történet az alábbi:

Egy határ menti magyar faluba megérkezik a budapesti rendező, hogy színpadra állítsa az Eprésző kislány című népballada adaptációját. A faluban hagyománya van a hagyományőrző előadásoknak, amiket évről évre egy lelkes amatőr társulat mutat be a kultúrházban. Az egykori tanácselnök, a jelenlegi polgármester nemcsak a műkedvelő előadások állandó sztárja, de a közösség támasza, aki a fél falunak a keresztapja, a másik felének az esküvői tanúja, illetve a kuriózumnak számító vadászhétvégék szervezője is. A fellépők között találjuk a helyi iskola magyartanárnőjét, a közért pénztárosnőjét, a darab technikusa pedig a jóképű erdész. A próbákra rendszeresen ellátogat a tanárnő anyósa, aki pálinkával, harapnivalóval és jó tanácsokkal látja el az alkalmi társulat tagjait. Emelkedik az alkoholszint, tetőfokára hág a hangulat, elszabadulnak az indulatok.

Az alábbi fotók a próbákon készültek ahol a fellépő színészeket láthatjuk „civilben”. A jókedvből kiderül hogy a színdarab szinte biztos hogy vidám és felhőtlen szórakozást ígér.

A nyilvános főpróba december 16-án míg a bemutató előadás december 17-én lesz.

Fotó: Borovi Dániel

Major Edit

 

 

 

Megosztás