Üzletek a multik árnyékában

2020-06-20 | Közélet
Jól emlékszem arra, hogy amikor városunkban sorra nyíltak a nagyáruházak, olyan ütemben zártak be a kisebb boltok. Aztán következett egy jól látható fellendülés. Például a Károly király utcában számos kis üzlet található. Körbe szerettem volna járni néhányat közülük…. és akkor jött a járvány. Ma már másra helyeződött a hangsúly.

Ha a Szabadság útról befordulunk a Károly király utcába hamarosan a Borháló üzletéhez érünk.  Nagy Beatrix üzletvezetőt kérdeztem:

Bezártak a járvány idején?

Mi nyitva maradtunk a járvány alatt is, azonban csökkentettük a nyitva tartási időnket.

Csökkent, pangott, vagy növekedett a forgalmuk?

A forgalmunk átalakult, hiszen megszűntek a rendezvényeink és sokan nem mertek kimozdulni a járvány ideje alatt. Gyorsan kellett lépnünk, hogy minden vásárlónkat meg tudjuk tartani. Új szolgáltatással bővítettük üzletünk palettáját, ingyenes kiszállítást vállaltunk Budaörsön, Törökbálinton, Biatorbágyon és Bp. 11. és 22. kerületben. Üzletünk 10-17h között nyitva állt a vásárlók előtt, azonban mi nyitvatartási idő előtt, után szorgalmasan jártuk az utakat és mindenkihez eljuttattuk kedvenc borát. Volt olyan nap, amikor este 9-ig úton voltunk, nem kíméltük a hétvégéinket sem, örültünk, hogy dolgozhatunk és szükség van ránk.

Bíztató a jövő az üzlet szempontjából?

Erre kérdésre csakis optimistán válaszolhatok, hiszen bízunk a jó szolgáltatásunkban is a kiváló termékeinkben. Ingyenes házhoz szállítási szolgáltatásunkat megtartjuk a jövőben is, hiszen úgy látjuk, hogy szükség van rá és kényelmi szolgáltatásként is szeretik VENDÉGEINK.

Lassan nyitunk a rendezvények irányába is, hiszen már nagyon sokan vágynak egy jó borkóstoló estre, ami már nekünk is nagyon hiányzik! Tavaly nagy sikerrel rendeztünk Sauvignon Blanc vakkóstolót, most is hasonlóban töröm a fejem, nem beszélve egy kellemes „Bor és Jazz” estről!   Ígérem, hogy a részletekkel hamarosan jelentkezünk a Borháló Budaörs FB oldalán és természetesen küldjük a meghívót is törzsvásárlóinknak. Továbbra is várunk minden kedves VÁSÁRLÓNKAT szeretettel és kiváló borokkal a Károly király u. 4-ben, a Borháló Budaörsben!

 

A következő üzlet a közelben lévő Luxury Home Interiors bútorbolt csalogató kirakatával. Ők hogyan vészelték át a járványt? Erre Bogyó Évától kaptam választ és bemutatkozást:

-Szenvedélyes kézművesek vagyunk, akik adnak a kézzel fogható minőségre. Hisszük, hogy aprólékosságban, minőségi kivitelezésben rejlik a sikerünk titka. Fő tevékenységünk bútorok, bútor kollekciók tervezése és gyártása egyedi úgynevezett glamour, art deco  stílusban.,de nyitottak vagyunk a modern letisztult vonalvezetésre is. Bútoraink mellett életérzést kínálunk a komplett enteriőreinkkel. Mind a mai napig manufaktúrára épülő gyártási rendszerben – személyre szabott szolgáltatásokkal segítjük partnereink belsőépítészeti elképzeléseit megvalósítani. Elsősorban saját tervek alapján dolgozunk a legjobb minőségű olasz, spanyol, belga, német és magyar alapanyagokból. A budaörsi bemutatótermünket azzal a céllal nyitottuk, hogy legyen egy impozáns hely ahol exklusive körülmények között a gyártó be tudja mutatni a kollekcióját. Szeretjük a kihívásokat, nyitottak vagyunk az új megoldásokra. Személyre szabott tanácsadás lehetséges bejelentkezés esetén.

Az üzletvezető elmondta, hogy a járvány idején bejelentkezés esetén jöhettek a bemutatóterembe, egyéb esetben zárva voltak. A forgalom inkább pangott, de a jövőt biztatónak látja.

A Librarum Könyvesboltot Dávid Moni üzletvezető mutatta be.

-A Librarium Könyvesbolt már a 2000-es évek óta Budaörs magán könyvesboltja.2012-ben a bolton egy arculatváltás történt, melynek keretében a jelenlegi címre (Károly király u. 10.) költöztünk, ahol egy barátságos és vidám hangulatú környezetben várunk minden kedves vásárlót.

Üzletünk nagy hangsúlyt fektet Budaörs helytörténetével foglalkozó könyvek, illetve a helyi érdekeltségű írók, költők kiadványainak terjesztésére. Folyamatosan bővülő készletünkben széles választékkal rendelkezünk újdonságokkal, iskolai és akciós könyvekkel, diafilmekkel, melyek kedvezményesen megvásárolhatóak a webáruházunkban is (librarium.hu). Számos vásárlónknak szereztünk már örömet, hogy általa keresett kiadványokat is felkutattunk, beszereztünk.2019 óta az antikvarium.hu átadópontjaként is üzemelünk.

Bezártak a járvány alatt?

Igen, kb. 1,5 hónapig voltunk zárva.

Csökkent, pangott, vagy növekedett a forgalmuk?

Mióta újra kinyitottunk, a krízishelyzet előtti időkhöz mérve, némi növekedés is megfigyelhető.

Bíztató a jövő az üzlet szempontjából?

Igen. Ez köszönhető annak, hogy egyre több csatornán próbáljuk elérni az embereket. Illetve egyre többen térnek vissza a helyi és magánboltokhoz.

Köszönöm ezt a jó végszót!

s.k.

Megosztás