Véleményformálók

2021-04-25 | Budaörs
A mai kor embere nincs szűkében az információknak. Csak azt kell eldöntenie melyik a valós és mely az ami mögött valamiféle jó vagy rossz szándék lapul.

Vannak a napi hírek között  szórakoztatóak, olykor azonban pontosan annak ellenkezője.

A mai hírek között–szándékosan nem jelölöm meg  a hírportált- de megint egy olyan írás látott napvilágot, amelynek valóságtartalma bennem kételyeket támasztott.

A vezető hírek között első helyre kerültek a tegnapi terasz-nyitásokkal kapcsolatos információk.

Egy újságíró  a témával kapcsolatos  történetét egy Duna parti teraszra helyezte, ahol – mit ad Isten – éppen egy Covid- osztályos orvossal és feleségével hozta össze a sors. Érdekes, hogy pont ott és pontosan akkor, amikor ő is leereszkedett egy székre, hogy végre kifújja a gőzt és beszippantsa a jó tavaszi levegőt.

Érdekes és természetesen  csakis a véletlennek köszönhető,  hogy  éppen egy Covid- osztályos orvossal találkozik és ráadásul véleményt cserélnek. A téma mi más lehet, mint a több hónapos bezártság utáni várva várt  nyitás. Miközben kávéjukat kevergetik,  azonnal szó esik az emberek felelőtlenségéről és arról, hogy a törvényalkotók a nyitás felelősségét kihelyezik jelen esetben a vendéglősökre és  mind azokra, akik képesek voltak  tegnap délután kiülni egy pohár sörre egy nyitott  teraszra. De felmerül a kérdés: mit keresett közöttük a Covid osztályos orvos, aki szerint túl korai a nyitás? Nem tudom, érzi-e a kedves olvasó ennek a remekül kitalált történetnek a szándékát és egyben buktatóját?

Még  szinte ki sem nyitottak a teraszok, hiszen most még csak kóstolgatjuk a szabadság ízét, de már megjelentek a véleményformáló cikkek. Semmi egyéb mint hangulatkeltés, miközben vészterhes sóhajtások közepette már a negyedik hullámról elmélkedik az ismeretlen újságíró. Bizonyára nem ismeri azt a mondást, hogy „ne fesd az ördögöt a falra mert hamar megjelenik”.

Nem kis tehetséggel bír ez a  remekül megrendezett újságcikk, csak azért, hogy a ma legközkedveltebb témát vegye elő máris kételyeket ébresztve  az emberekben. Rosszallást váltson ki azok irányában, akik kimerészkednek a szabad levegőre és élni mernek  a nyitás lehetőségével.

Az máris látható, hogy nagy erővel zajlik a véleményformálás és csakis  az olvasó éleslátása, egyéni megítélése lehet a döntő abban, mennyire enged a befolyásolás ördögének?

Major Edit

Megosztás