Kiemelkedő volt tavaly az egy főre jutó iparűzési adó - első helyezés Budaörsnek

2024-04-19 | Budaörs
Miért panaszkodik rendszeresen Budaörs vezetése, hogy nincs elég pénz? Az idén 42 milliárd forint feletti összeggel rendelkezik a város. Az Egyensúly Intézet felmérésében Budaörs az első helyen áll a 15 ezer fő feletti városok versenyében .

A hír:  „Az Egyensúly Intézet 2023-ban elkészítette az úgynevezett „településindex”-et, mely 53 szempont alapján értékeli az önkormányzatok fejlődését. Budaörs az értékelésben első helyezést ért el a saját kategóriájában.

Az értékelés külön kezeli a fővárosi kerületeket, a megyeszékhelyeket, a 15 ezer lakos feletti és alatti településeket, valamint a községeket. Budaörs a 15 ezer fő feletti városok versenyében az első helyet szerezte meg. Ezt többek között azzal érdemelte ki, hogy nálunk magas az egy lakosra jutó nettó jövedelem, jelentős az egy főre jutó iparűzési adó, illetve a diplomások aránya is kiemelkedő.
A díjátadó ünnepségen, melyre április 17-én került sor a Gödöllői Királyi Kastélyban, Wittinghoff Tamás, Budaörs polgármestere vette át a díjat. A polgármester elmondta, hogy ez az elismerés minden budaörsi lakost és Budaörsön megtelepedett vállalkozást is illet.” (budaors.hu)

Az Egyensúly Intézetről:
„Az Egyensúly Intézet Magyarország független agytrösztje. A magyar politikai gondolkodásmód megújítása érdekében alternatív politikai-gazdasági-kulturális jövőképet alkotunk, valamint részletes szakpolitikai javaslatokat és stratégiákat dolgozunk ki. Folyamatos párbeszédben vagyunk a legfontosabb politikai, gazdasági és kulturális döntéshozókkal. Meggyőzzük őket a szakpolitikai javaslataink megvalósításának fontosságáról, és szakmai segítséget biztosítunk ehhez a munkához. „(egyensulyintézet.hu)

SzK

(Kép: Egyensúly Intézet fb)

Megosztás