http://minalunk.hu Nyomtatás
 
2019-01-07 08:06

Kedden újabb havazás érkezik

|

Hétfőn az ország nagy részén sok napsütésre számíthatunk, de nyugaton több felhő lehet az égen és errefelé estétől hószállingózás, kisebb havazás is előfordulhat.
 Az északi szél keleten még megélénkülhet. Hajnalban -10, -3 fokig hűl le a levegő, de a fagyzugos helyeken ettől hidegebb is lehet. Délután -5 és 0 fok között alakulhat a hőmérséklet. 
Frontmentes, de hideg idő.

hirdetés
Kedden többfelé készülhetünk havazásra. A Dunántúlon havas esőbe, esőbe, helyenként ónos esőbe válthat délutántól a hó. A déli szél sokfelé megélénkül, néhol megerősödik, emiatt hófúvás is lehet. Az erősen fagyos éjjelt követően, délutánra -6, +4 fok várható. Keleten lesz hidegebb az idő. 

Szerda hajnalban több helyen hullhat vegyes halmazállapotú csapadék. Napközben szórványosan fordulhat elő kisebb havazás, hózápor, a Dunántúlon havas eső, egy-egy zápor is. Többfelé élénk lesz a légmozgás. Délután -1, +5 fok valószínű.

Csütörtökön többfelé szeles idő, helyenként még hószállingózás várható, de napközben egyre hosszabb időszakokra felszakadozik a felhőzet. Fagyos hajnal után délután fagypont körül alakul a hőmérséklet. 

Péntek délután újabb front érkezhet.

ORVOSMETEOROLÓGIA

Hétfőn nem várható fronthatás, de hideg téli időre, hajnalban kemény fagyokra kell számítani, emiatt felerősödhetnek a görcsös panaszok és a kopásos eredetű ízületi fájdalmak. A szelesebb keleti tájakon ingerlékenység, nyugtalanság is jelentkezhet. Ugyanakkor hazánk nagy részén több órára kisüt a nap, érdemes lesz friss, tiszta levegőben egy séta erejéig kimozdulni. Öltözzünk melegen, sapka, sál, kesztyű viselése ajánlott. Növeljük a C-vitamin bevitelt, valamint fogyasszunk sok zöldséget és gyümölcsöt!

KÖZLEKEDÉSMETEOROLÓGIA

Hétfőn száraz, a legtöbb helyen napos időre van kilátás, emiatt leginkább a napszemüvegekre lesz szükség vezetés közben. A hétvégi havazás miatt még többfelé számíthatunk latyakos, hókásás, csúszós útszakaszokra, főként az alsóbb rendű utakon. Keleten helyenként élénk északi szél csökkentheti a menetstabilitást és okozhat gyenge hófúvást. Érdemes hóláncot is magunkkal vinni. Téli gumi nélkül ne induljunk útnak! Vezessünk nagyon óvatosan, körültekintően! Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Időkép.hu

w


Hozzászólás beküldéséhez lépjen be felhasználónevével. Amennyiben még nem regisztrált felhasználó, itt regisztrálhat!

Bővebben kifejtené véleményét? Írását küldje el szerkesztőségünk e-mail címére.